Als zorghulp werk je met oudere of zieke mensen of mensen met een beperking, die thuis of in een instelling wonen. Het hangt af van de instelling waarvoor je werkt. Dit kan een instelling zijn in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg of de thuiszorg. Jij helpt verzorgende en verpleegkundigen onder andere bij verzorgende taken, zoals het wassen en aankleden van cliënten. Daarnaast doe je boodschappen voor ze, maak je hun bed op en maak je de maaltijden klaar. Verder houd je ook een praatje met ze en is het daardoor belangrijk dat je sociaal bent.

Wat is een zorghulp?

Een andere benaming voor zorghulp is helpende niveau 1. Om te kunnen werken als zorghulp, is het belangrijk dat jij beschikt over de volgende vaardigheden:

  • Geduld;
  • Inlevingsvermogen;
  • Zelfstandigheid, maar ook samenwerking;
  • Lichamelijk fit;
  • Sociaal.

Hoe word je zorghulp?

Je kunt dit werk gaan doen nadat je de MBO-opleiding Assistent Dienstverlening en Zorg niveau 1 hebt afgerond. De opleiding duurt één jaar en hierbij leer je hoe je mensen helpt die zorg nodig hebben. Je leert diverse dienstverlenende taken, zoals schoonmaken, assisteren bij huishoudelijk werk en cliënten assisteren bij het eten.

Aanmelden voor de zorghulp niveau 1 opleiding

Om de MBO zorghulp opleiding te volgen, heb je geen diploma van het voortgezet onderwijs nodig, maar je moet wel minimaal 16 jaar zijn. Om aangenomen te worden voor de opleiding, word je eerst door het ROC uitgenodigd voor een intakegesprek en/of toets. Je kan kiezen de opleiding te volgen via de beroep opleidende leerweg (BOL) of via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Nadat je deze opleiding hebt afgerond, kan je doorstromen naar de helpende niveau 2 opleiding.

Salaris zorghulp

Het salaris verschilt op basis van ervaring. Het minimale maandsalaris is €1.425,- en maximale maandsalaris is €2.230,-. Dit zorghulp niveau 1 salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. De overige arbeidsvoorwaarden zijn vastgesteld in de cao VVT.

Zorghulp vacature

Heb je de opleiding tot zorghulp/helpende niveau 1 afgerond en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging of ben je gewoon nieuwsgierig naar een zorg vacature? Bekijk ons actuele vacatureoverzicht of er een passende uitdaging voor jou tussen zit. Je kunt ook altijd contact met ons op nemen om je wensen door te spreken. Soms staat een vacature nog niet op de website. Hierdoor ben jij de eerste die in aanmerking komt. Als zorghulp is het helaas niet mogelijk om als zzp’er aan de slag te gaan.

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Nieuwsgierig geworden?  Neem eens een kijkje bij onze vacatures of er een functie tussen staat die jou aanspreekt. We nodigen je van harte uit om eens bij TMI op kantoor langs te komen voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of sluit een keer gezellig aan bij onze TMI regioborrel om een indruk te krijgen van onze organisatie! Vertel ons jouw wensen door contact op te nemen, dan helpen we je graag verder.

Neem contact op

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.