Als algemeen verpleegkundige speel jij een belangrijke rol in de ondersteuning en verzorging van mensen in het ziekenhuis, verpleeghuis, verzorgingshuis of in de thuiszorg. Een algemeen verpleegkundige is in staat om alle verpleegkundige handelingen uit te voeren, zoals injecteren, wondverzorging, het delen van medicatie en katheteriseren.

Waar werk je als verpleegkundige algemeen?

Als algemeen verpleegkundige werk jij in een ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingstehuis of in de thuiszorg. Binnen het ziekenhuis is een algemeen verpleegkundige verantwoordelijk voor de verzorging/opvang van de patiënten, ook assisteert een verpleegkundige een arts bij zijn of haar dagelijkse werkzaamheden. In een verzorgingshuis bied je (oudere) patiënten sociale begeleiding en verpleegkundige hulp. In sommige gevallen zijn deze patiënten verzwakt en dementerend. In het verpleeghuis verricht jij verpleegkundige handelingen die een patiënt zelf niet meer kan uitvoeren, bijvoorbeeld een injectie geven, wond verzorging, het aanbrengen van een katheter en medicijnen toedienen. In de thuiszorg help je patiënten met het uitvoeren van medische handelingen en lichamelijke ondersteuning. Het is de bedoeling dat de cliënt zo zelfstandig mogelijk kan leven. Concreet bestaan de werkzaamheden van een algemeen verpleegkunde  uit:

  • Ondersteunen bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen van een patiënt;
  • Het bieden van sociale begeleiding;
  • Rapporteren van eventuele veranderingen omtrent de patiënt;
  • Indien nodig overleggen met bijvoorbeeld artsen omtrent de gezondheid van de patiënt;
  • Uitvoeren van verpleegkundige handelingen bij de patiënt;
  • Assisteren bij de dagelijkse werkzaamheden van een arts;
  • Opstellen van een zorgplan en ervoor zorgen dat dit plan nageleefd wordt;
  • Ondersteunen van een patiënt tijdens zijn of haar medische behandeling;
  • Geven van informatie/uitleg aan familie/de naaste omgeving van een patiënt.

Hoe word je verpleegkundige algemeen?

Je kunt algemeen verpleegkundige worden door jouw MBO opleiding niveau 4 verpleegkundige af te ronden. Ook kun je algemeen verpleegkundige worden door de HBO opleiding verpleegkunde af te ronden. Daarnaast is het belangrijk dat jij als verpleegkundige stressbestendig en integer bent. Als verpleegkundige ben je een harde werker en heb je geduld. De patiënten worden op een rustige en professionele manier benaderd, hierbij zijn sociale vaardigheden dus ook belangrijk.

Waar werk je als algemeen verpleegkundige?

Als verpleegkundige algemeen kun jij komen te werken in een ziekenhuis, maar ook in een verpleeg-, of verzorgingshuis of in de thuiszorg.

Met wie werkt een algemeen verpleegkundige samen?

Als algemeen verpleegkundige werk jij veel samen met andere hulpverleners, artsen en deskundigen. Ook heb jij op de werkvloer te maken met de familie en de (naaste) omgeving van de patiënt.

Wat verdien je als verpleegkundige algemeen?

Als je werkzaam bent als algemeen verpleegkundige ontvang je in het begin een salaris van maximaal €1.980,-. Dit kan oplopen tot €3.155,-. Daarboven op ontvang je nog vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en onregelmatigheidstoeslag indien je onregelmatige werktijden hebt.

Doorstuderen tot gespecialiseerd verpleegkundige

Nadat je algemeen verpleegkundige bent, kan je ervoor kiezen om door te studeren tot een gespecialiseerd verpleegkundige. Een gespecialiseerd verpleegkundige heeft na het afronden van de basisopleiding verpleegkunde een aantal jaar werkervaring in combinatie met een vakgerichte vervolgopleiding. Deze opleiding is gericht op de patiëntengroep die je verpleegt. Hierbij kun je denken aan oncologie, intensive carespoedeisende hulpkinderendialyseambulance etc.

Werken als zzp’er

Als verpleegkundige algemeen kun je ook aan de slag als zzp’er. Jij bepaalt dan zelf waar en hoeveel je werkt. Je hebt dan meer vrijheid omdat je je eigen baas bent. Het uurtarief van een zzp verpleegkundige algemeen is afhankelijk van de opdrachtgever en jouw werkervaring. 

Werken als zzp’er via TMI

Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? TMI kan jou daar bij helpen. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen en zorginstellingen waar wij mee samenwerken. Wil je graag meer informatie over het werken als zzp’er in de zorg? Kom dan naar één van onze zzp startersavonden of neem contact op met onze zzp-consulent. 

Vacature verpleegkundige algemeen

Is een baan als verpleegkundige algemeen jouw droom? TMI heeft verschillende zorg vacatures voor verpleegkundige door het hele land. Bekijk of jouw droombaan hier bij zit.

Als verpleegkundige werken bij defensie?

Indien je verpleegkundige bent kun je, na een opleiding bij defensie te hebben gevolgd, aan de slag bij defensie. Jouw functietitel wordt dan ‘Onderofficier Algemeen Militair Verpleegkundige’. Als Onderofficier Algemeen Militair Verpleegkundige verleen je zorg aan militairen van de Landmacht en bij nood ook aan burgers. Dit doe je zowel in binnen- als buitenland.

Welke opleiding heb je nodig om militair verpleegkundige te worden?

Als je Onderofficier Algemeen Militair Verpleegkundige wilt worden moet je eerst een opleiding volgen bij defensie voor acht maanden. Dit is de Onderofficiersopleiding op de Koninklijke Militaire school in Ermelo. Als je deze opleiding hebt afgerond word je geplaatst bij een geneeskundige eenheid.

Naast het werken als verpleegkundige bij defensie zijn er nog meer verpleegkundige specialismen. Zo kun je na jouw opleiding verpleegkunde verder studeren en een verplegingswetenschapper worden. Lees hieronder meer over het specialisme verplegingswetenschap.

Wat is een verplegingswetenschapper?

Als verplegingswetenschapper lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van de wetenschap binnen de verpleegkunde. Hiervoor voer je zelf wetenschappelijk onderzoek uit of gebruik je de uitkomsten uit al bestaand wetenschappelijk onderzoek. De kennis uit het wetenschappelijke onderzoek verspreid je vervolgens, zodat dit door verpleegkundigen toegepast kan worden in de praktijk. Als je de opleiding verplegingswetenschap hebt afgerond kun je onder andere aan de slag gaan als onderzoeker, docent opleiding hbo-v, clustermanager, beleidsadviseur kwaliteitszorg of onderzoekscoördinator.

Hoe word ik verplegingswetenschapper?

De opleiding verplegingswetenschapper duurt twee jaar. Gedurende dit mastertraject maak je kennis met verschillende trajecten en onderzoeksmethoden. Je kunt de masteropleiding verplegingswetenschap volgen nadat je een relevante wo of hbo-opleiding hebt afgerond (bijvoorbeeld hbo-verpleegkundige). Als je na je hbo bachelor het masterprogramma verplegingswetenschappen wilt volgen dien je wel eerst een premasterprogramma klinische gezondheidswetenschappen te volgen.

Waar kom je te werken als verplegingswetenschapper?

Nadat je de opleiding als verplegingswetenschapper hebt afgerond kun je onder andere aan de slag in zorginstellingen, ziekenhuizen, psychiatrische klinieken, verpleeghuizen en bij overheidsinstellingen zoals gezondheidszorginspecties en onderwijsinstituten.

ZZP’er in de zorg

Ben jij ZZP’er in de zorg? Ook dan kunnen wij je veel bieden!

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Nieuwsgierig geworden?  Neem eens een kijkje bij onze vacatures of er een functie tussen staat die jou aanspreekt. We nodigen je van harte uit om eens bij TMI op kantoor langs te komen voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of sluit een keer gezellig aan bij onze TMI regioborrel om een indruk te krijgen van onze organisatie! Vertel ons jouw wensen door contact op te nemen, dan helpen we je graag verder.

Neem contact op

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.