Als verpleegkundig specialist preventieve zorg bied je verpleegkundige- en medische zorg met als doel het voorkomen van een (ernstige) somatische aandoening. Het herkennen en voorkomen van gezondheidsproblemen staat centraal. Daarbij ontwikkel je als verpleegkundig specialist interventies gericht op risicogroepen om de gezondheidsrisico’s te verminderen.

Met welke doelgroep werkt een verpleegkundig specialist preventieve zorg bij somatische aandoeningen?

Als verpleegkundig specialist richt je je op het opbouwen en onderhouden van een goede vertrouwensrelatie met de patiënt en naasten. Je werkt als verpleegkundig specialist met verschillende doelgroepen. Waaronder kinderen van 0 t/m 19 jaar en hun ouders, patiënten met stoornissen die voortkomen uit één of meer chronisch somatische aandoeningen, ouderen met niet specifieke geriatrische aandoeningen en ouderen met leeftijdsgerelateerde problematiek.

Werkzaamheden van een verpleegkundig specialist preventieve zorg bij somatische aandoeningen

De verpleegkundig specialist preventieve zorg dient twee voorbehouden handeling te kunnen uitvoeren, het geven van injecties en het voorschrijven van UR-geneesmiddelen. De werkzaamheden van een verpleegkundig specialist preventieve zorg bestaan uit het vertalen van epidemiologisch onderzoek naar de praktijk, het ontwikkelen en implementeren van preventieprogramma’s, de zorgbehoefte van risicogroepen in kaart brengen en de koppeling maken tussen probleemanalyse en interventie op zowel groeps- als individueel niveau.

Verder ben je als verpleegkundig specialist alert op signalen van verwaarlozing en mishandeling. Deze signalen kun je vervolgens bespreekbaar maken. Ook coach je verpleegkundigen op deze vaardigheden. Je weet als verpleegkundig specialist ook hoe je de media moet inzetten om gezond gedrag te stimuleren. Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies over gezond gedrag en gezondheidsrisico’s op zowel individueel- als groepsniveau.

Wil jij je richten op de intensieve zorg bij patiënten? Dan is er de specialisme instensieve zorg bij somatische aandoeningen.

Werken als verpleegkundig specialist zzp’er

Als verpleegkundig specialist acute zorg kun je ook aan de slag als zzp’er. Jij bepaalt dan zelf waar en hoeveel je werkt. Je hebt dan meer vrijheid omdat je je eigen baas bent. Het uurtarief van een zzp verpleegkundig specialist is afhankelijk van de opdrachtgever en jouw werkervaring.

Werken als zzp’er via TMI

Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? TMI kan jou daar bij helpen. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen en zorginstellingen waar wij mee samenwerken. Wil je graag meer informatie over het werken als zzp’er in de zorg? Kom dan naar één van onze zzp startersavonden of neem contact op met onze zzp-consulent.

Verpleegkundig specialist vacature

Is een baan als verpleegkundig specialist jouw droom? TMI heeft verschillende zorg vacatures voor verpleegkundig specialisten door het hele land. Bekijk of jouw droombaan hier bij zit.

Werken in het buitenland?

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje bij onze vacatures of er een functie tussen staat die jou aanspreekt. We nodigen je van harte uit om eens bij TMI op kantoor langs te komen voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of sluit een keer gezellig aan bij onze TMI regioborrel om een indruk te krijgen van onze organisatie! Vertel ons jouw wensen door contact op te nemen, dan helpen we je graag verder.

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.