Als een verpleegkundig specialist intensieve zorg verricht je handelingen bij patiënten die betrekking hebben op de oorzaak van een gezondheidsprobleem en het behandelen daarvan. De zorgvragen van de patiënt vereisen technische- en specialistische expertise. De doelgroep waarmee je werkt zijn patiënten met somatische aandoeningen in de behandelfase.

Waar werk je als verpleegkundig specialist intensieve zorg bij somatische aandoeningen?

Als verpleegkundig specialist intensieve zorg werk je vaak in een algemeen academisch ziekenhuis, huisartsenpraktijk of in de langdurige zorg. In een academisch ziekenhuis werk je binnen een kleinschalig deskundigheidsgebied. Binnen de huisartsenpraktijk of in de langdurige zorg is dit een wat breder deskundigheidsgebied. Zo werk je daar met een gevarieerdere doelgroep. Hierna kan je je  weer verder specialiseren door je alleen te richten op bepaalde patiënten en klachten.

Werkzaamheden van een verpleegkundig specialist intensieve zorg bij somatische aandoeningen

Als verpleegkundige intensieve zorg heb je kennis van de medische technologie binnen het vakgebied. Hierbij moet je als verpleegkundig specialist ook kunnen omgaan met hoogwaardige technologische medische apparatuur.  Verder dien je de volgende handelingen te kunnen uitvoeren: heelkundige handelingen, geven van injecties, toepassen van defibrillatie, voorschrijven van UR-geneesmiddelen, verrichten van puncties, verrichten van katheterisaties, verrichten van endoscopieën en electieve cardioversie.

Wil jij je meer richten op de acute zorg van patiënten? Dan is er de specialisme acute zorg bij somatische aandoeningen.

Werken als verpleegkundig specialist zzp’er

Als verpleegkundig specialist acute zorg kun je ook aan de slag als zzp’er. Jij bepaalt dan zelf waar en hoeveel je werkt. Je hebt dan meer vrijheid omdat je je eigen baas bent. Het uurtarief van een zzp verpleegkundig specialist is afhankelijk van de opdrachtgever en jouw werkervaring.

Werken als zzp’er via TMI

Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? TMI kan jou daar bij helpen. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen en zorginstellingen waar wij mee samenwerken. Wil je graag meer informatie over het werken als zzp’er in de zorg? Kom dan naar één van onze zzp startersavonden of neem contact op met onze zzp-consulent.

Verpleegkundig specialist vacature

Is een baan als verpleegkundig specialist jouw droom? TMI heeft verschillende zorg vacatures voor verpleegkundig specialisten door het hele land. Bekijk of jouw droombaan hier bij zit.

Werken in het buitenland?

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje bij onze vacatures of er een functie tussen staat die jou aanspreekt. We nodigen je van harte uit om eens bij TMI op kantoor langs te komen voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of sluit een keer gezellig aan bij onze TMI regioborrel om een indruk te krijgen van onze organisatie! Vertel ons jouw wensen door contact op te nemen, dan helpen we je graag verder.

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.