De werkzaamheden van een sociaal verpleegkundige bestaan uit het bevorderen van de gezondheid van groepen mensen of het in stand zien te houden. In deze functie kijk je naar het grotere geheel. Hierbij let je op lichamelijke en geestelijke factoren, maar ook sociale factoren spelen een grote rol. Het doel is om gezondheidsbedreigingen op tijd te signaleren en te voorkomen.

Het is jouw rol om er voor te zorgen dat mensen goed voor zichzelf zorgen en weten hoe ze dit kunnen volhouden en verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld bereikt worden door voorlichting over gezondheid en opvoeding. Daarnaast zijn gezondheidsprogramma’s hierbij erg belangrijk. Hierbij kun je denken aan vaccinaties, voorlichting over soa’s, gebruik van verdovende middelen en besmettelijke ziekten.

Ook komen er meer acute zaken voor zoals bijvoorbeeld de uitbraak van een besmettelijke ziekte zoals het coronavirus of wanneer er een (natuur)ramp uitbreekt met schadelijke gevolgen voor de bevolking. Als sociaal verpleegkundige moet je er voor zorgen dat je in kaart brengt wat de situatie is en deze onder controle zien te krijgen en houden. Hierbij is het ook van belang dat de verkregen informatie word toegepast in een plan van aanpak.

Vaardigheden van een sociaal verpleegkundige

In deze functie is het belangrijk dat je over de volgende vaardigheden beschikt:

  • Analytisch;
  • Doortastend;
  • Communicatief vaardig;
  • Stressbestendig;
  • Observerend;
  • Zelfstandig.

Waar werk je als sociaal verpleegkundige?

Je kunt aan de slag voor de GGD (Gemeenschappelijke Gezondheids Dienst) of bij een AZC. Als sociaal verpleegkundige ben je vaak op pad voor huisbezoeken en overleggen.

Wat voor opleiding heb je nodig om sociaal verpleegkundige te worden?

Om te kunnen werken als sociaal verpleegkundige moet je de opleiding een afgeronde hbo v hebben. Deze opleiding duurt vier jaar. Daarna kun je je specialiseren met verpleegkundige maatschappij en gezondheid. Deze opleiding duurt anderhalf jaar.

Wat is het salaris van een sociaal verpleegkundige?

Wanneer je aan het werk gaat als sociaal verpleegkundige is het bruto salaris tussen de € 1.810,- en € 3.420,- per maand. Daarnaast ontvang je ook 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Werken als sociaal verpleegkundige zzp’er

Als sociaal verpleegkundige kun je ook aan de slag als zzp’er. Jij bepaalt dan zelf waar en hoeveel je werkt. Je hebt dan meer vrijheid omdat je je eigen baas bent. Het uurtarief van een zzp sociaal verpleegkundige is afhankelijk van de opdrachtgever en jouw werkervaring. Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? TMI kan jou daar bij helpen. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen en zorginstellingen waar wij mee samenwerken. Wil je graag meer informatie over het werken als zzp’er in de zorg? Kom dan naar één van onze zzp startersavonden.

Sociaal verpleegkundige vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als sociaal verpleegkundige? TMI heeft verschillende sociaal verpleegkundige vacatures door heel het land. Bekijk ons vacatureoverzicht of er een passende uitdaging voor jou tussen zit. Je kunt ook altijd contact met ons op nemen om je wensen door te spreken. Soms staat een sociaal verpleegkundige vacature nog niet op de website. In dit geval ben jij de eerste die in aanmerking komt.

ZZP’er in de zorg

Ben jij ZZP’er in de zorg? Ook dan kunnen wij je veel bieden!

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Nieuwsgierig geworden?  Neem eens een kijkje bij onze vacatures of er een functie tussen staat die jou aanspreekt. We nodigen je van harte uit om eens bij TMI op kantoor langs te komen voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of sluit een keer gezellig aan bij onze TMI regioborrel om een indruk te krijgen van onze organisatie! Vertel ons jouw wensen door contact op te nemen, dan helpen we je graag verder.

Neem contact op

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.