Als verpleegkundig specialist acute zorg  op de spoedeisende hulp zie jij een patiënt net nadat deze is binnen gebracht. Na overleg met het ambulancepersoneel stel je een diagnose en maak je een behandelplan. Wanneer een patiënt zelf naar de spoedeisende hulp is gekomen dien je zelf een diagnose te stellen naar aanleiding van de intake met de patient.

Hoe ziet een dag van een SEH verpleegkundige er uit?

Geen dag is hetzelfde op de spoedeisende hulp. Patiënten van alle leeftijden met de meest uiteenlopende klachten komen op deze  afdeling terecht. Van een gekneusde vinger, tot ademhalingsproblemen, hartklachten of een ernstig ongeluk. Er kan ook sprake zijn van een levensbedreigende situatie. 

Werken op de spoedeisende hulp

Een SEH is 24/7 open en je moet als SEH verpleegkundige overal op voorbereid zijn. Het is je doel om de gevolgen van een letsel of ziekte zo goed mogelijk op te lossen of te behandelen. Verder begeleid en informeer je de mensen die met die patiënt zijn meegekomen zo goed mogelijk.

Vaardigheden van een SEH verpleegkundige

Wanneer je werkzaam bent op de spoedeisende hulp als verpleegkundige zijn de volgende vaardigheden van belang:

  • Stressbestendigheid;
  • Oplossingsgerichtheid;
  • Zelfstandigheid;
  • Kunnen samenwerken;
  • Vriendelijkheid;
  • Servicegerichtheid.

Waar werk je als SEH verpleegkundige?

Als SEH verpleegkundige ben je werkzaam op de spoedeisende hulp in een ziekenhuis of kun je bijvoorbeeld werkzaam zijn bij mobiele medische teams of ambulancezorg.

Spoedeisende hulp verpleegkundige opleiding

Om aan het werk te kunnen gaan op een spoedeisende hulp (SEH) moet je naast je MBO of HBO opleiding verpleegkundige een vervolgopleiding doen. Deze opleiding doe je nadat je je opleiding verpleegkundige hebt afgerond. De opleiding voor spoedeisende hulp verpleegkundige heeft een duur van 12 tot 18 maanden. In die tijd ben je werkzaam als leerling SEH verpleegkundige oftewel seh verpleegkundige in opleiding.

Speel je met het idee om SEH verpleegkundige te worden? Onderzoek dan de uitgebreide eisen voor de opleidingsroutes tot SEH verpleegkundige.

Wat is het SEH verpleegkundige salaris?

Na het afronden van de opleiding ga je aan de slag als beginnend spoedeisende hulp verpleegkundige. Je ontvangt dan een bruto maandsalaris tussen €2.335,- en €2.590,-. Het bruto maandsalaris kan oplopen tot maximaal €3.920,-. Daarnaast ontvang je nog 8% vakantiegelden een eindejaarsuitkering. Afhankelijk van je werktijden heb je ook recht op onregelmatigheidstoeslag bovenop je standaard salaris, die percentages lopen op van 22% tot 60% en uitzonderlijk zelfs 72%.

Werken als SEH verpleegkundige zzp’er

Naast het werking bij een zorginstelling kun je ook aan de slag bij een detacheringsbureau, bijvoorbeeld als zzp’er. Je bepaalt dan zelf waar en hoeveel je werkt. Als zzp SEH verpleegkundige ben je je eigen baas en hebt daarin veel vrijheid. Per opdrachtgever en werkervaring verschilt het uurtarief.

Werken als zzp’er via TMI 

Ben je zzp’er of denk je er over na om als zzp’er te werken? TMI kan jou daar bij helpen. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen en zorginstellingen waar wij mee samenwerken. Kom voor meer informatie over het werken als zzp’er in de zorg naar één van onze zzp startersavonden of neem contact op met onze zzp-consulent. 

SEH verpleegkundige vacatures

Zoek je een nieuwe uitdaging? TMI heeft verschillende SEH verpleegkundige vacatures door het hele land. Bekijk ons vacatureoverzicht voor een passende zorg vacature voor jou. Je kunt ook altijd contact met ons op nemen om je wensen door te spreken. Soms staat een SEH verpleegkundige zvacature nog niet op de website. Dan ben jij de eerste die in aanmerking komt! 

SEH verpleegkundige in het buitenland

Heb jij altijd al een periode in het buitenland willen wonen of werken? Zet dan nu een stap over de grens en ga aan de slag in een internationale omgeving, gecombineerd met de mogelijkheid om te genieten van zon, zee en strand. Denk bijvoorbeeld aan Aruba, Bonaire, Curaçao of Sint Maarten. Sta jij stevig in je schoenen, heb jij internationale ambitie en interesse? Neem dan een kijkje tussen onze vacatures voor SEH verpleegkundige in het buitenland.

Werken in het buitenland?

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Nieuwsgierig geworden?  Neem eens een kijkje bij onze vacatures of er een functie tussen staat die jou aanspreekt. We nodigen je van harte uit om eens bij TMI op kantoor langs te komen voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of sluit een keer gezellig aan bij onze TMI regioborrel om een indruk te krijgen van onze organisatie! Vertel ons jouw wensen door contact op te nemen, dan helpen we je graag verder.

Neem contact op

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.