Als recovery verpleegkundige ben  je werkzaam op de recovery waar patiënten liggen die een operatie hebben ondergaan en van wie de vitale functies worden bewaakt, geobserveerd en zo nodig ondersteund. Tevens vinden er preoperatieve medische verrichtingen plaats waarbij de recovery verpleegkundige de anesthesioloog assisteert.

Het medisch en verpleegkundig beleid wordt vastgesteld in overleg met de anesthesiologen. Om de kwaliteit van zorg voor patiënten die een oncologische operatie hebben ondergaan te waarborgen zijn er binnen het team voortdurend ontwikkelingen gaande om deze te verbeteren en te optimaliseren.

Verder houd je je bezig met de volgende werkzaamheden als recovery verpleegkundige:

  • Verrichten van alle verpleegkundige en verzorgende taken die op de verkoeverkamer voorkomen;
  • Assisteren van behandelaars bij medische handelingen;
  • Observeren en bewaken van patiënten met behulp van bewakingsapparatuur;
  • Gezamenlijk met de anesthesiemedewerkers uitvoeren van de werkzaamheden als ambulante anesthesie.

Hoe ziet een dag van een recovery verpleegkundige er uit?

Het verkoeverproces begint met het opnemen van een patiënt op de verkoeverkamer en eindigt met het ontslag van de patiënt naar een verpleegafdeling of de intensive care. Een patiënt wordt opgenomen om te herstellen van de onmiddellijke gevolgen van de anesthesiologische en chirurgische behandeling. Dit levert de volgende definitie van de werkzaamheden op:

  1. Herkennen, bewaken en voorkomen van vroege postoperatieve complicaties.
  2. Meten en registreren van de postoperatieve vorderingen in de vitale functies van de patiënt.

Dat vergt flexibiliteit, nauwkeurigheid, inzicht in het menselijk lichaam en affiniteit met de technische kant van ons beroep. Het is afwisselend werk waarbij je nauw samenwerkt met anesthesiemedewerkers en anesthesisten.

Als medium-care recovery verpleegkundige assisteer je de anesthesist tijdens de behandeling van patiënten met chronische pijnklachten.

Vaardigheden van een recovery verpleegkundige

In de functie van recovery verpleegkundige is het belangrijk dat je over de volgende vaardigheden beschikt:

  • Flexibiliteit;
  • Nauwkeurigheid;
  • Inzicht in het menselijk lichaam;
  • Affiniteit met de technische kant van het beroep.

Waar werk je als recovery verpleegkundige?

In deze functie ben je werkzaam in het ziekenhuis op de recovery of verkoeverkamer.

Wat voor opleiding heb je nodig om recovery verpleegkundige te worden?

Om recovery verpleegkundige te worden heb je het diploma A verpleegkundige met recente en relevante praktijkervaring van bij voorkeur één jaar of het diploma verpleegkundige niveau vier of vijf met recente en relevante ervaring van bij voorkeur één jaar. Verder heb je een BIG registratie nodig. Dan kun je aan de slag met de recoveryopleiding welke 15 maanden duurt.

Wat is het salaris van een recovery verpleegkundige?

Het salaris bedraagt tussen de € 2.826,- en € 3.403,- bruto per maand. Daarnaast heb je ook recht op 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Verder kun je ook recht hebben op onregelmatigheidstoeslagen tussen de 20% en 60% wanneer je bijvoorbeeld nachtdiensten werkt.

Werken als recovery verpleegkundige zzp’er

Als recovery verpleegkundige kun je ook aan de slag als zzp’er. Jij bepaalt dan zelf waar en hoeveel je werkt. Je hebt dan meer vrijheid omdat je je eigen baas bent. Het uurtarief van een zzp recovery verpleegkundige is afhankelijk van de opdrachtgever en jouw werkervaring. Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? TMI kan jou daar bij helpen. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen en zorginstellingen waar wij mee samenwerken. Wil je graag meer informatie over het werken als zzp’er in de zorg? Kom dan naar één van onze zzp startersavonden.

Recovery verpleegkundige vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als recovery verpleegkundige? TMI heeft verschillende recoveryverpleegkundige vacatures door heel het land. Bekijk ons vacatureoverzicht of er een passende uitdaging voor jou tussen zit. Je kunt ook altijd contact met ons op nemen om je wensen door te spreken. Soms staat een recovery verpleegkundige vacature nog niet op de website. In dit geval ben jij de eerste die in aanmerking komt.

ZZP’er in de zorg

Ben jij ZZP’er in de zorg? Ook dan kunnen wij je veel bieden!

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Nieuwsgierig geworden?  Neem eens een kijkje bij onze vacatures of er een functie tussen staat die jou aanspreekt. We nodigen je van harte uit om eens bij TMI op kantoor langs te komen voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of sluit een keer gezellig aan bij onze TMI regioborrel om een indruk te krijgen van onze organisatie! Vertel ons jouw wensen door contact op te nemen, dan helpen we je graag verder.

Neem contact op

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.