Als obstetrie verpleegkundige verpleeg je vrouwen met problemen in zwangerschap, tijdens de bevalling of in het kraambed. Je werkt in loondienst bij een ziekenhuis, op de afdeling Gynaecologie, Verloskunde of een gecombineerde afdeling. De taken van een obstetrie verpleegkundige zijn erg divers. Taken kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Wassen, eten en verzorging van het uiterlijk bij patiënten;
 • De gynaecoloog bijstaan bij de bevalling;
 • De kraamvrouw begeleiden met verzorging en voeding van de baby;
 • Injecties geven en observeren van wonden;
 • Hechtingen of verband verwijderen;
 • Gezondheidstoestand van zwangere en bevallende patiënten regelmatig controleren;

Vaardigheden obstetrie verpleegkundige

De belangrijkste vaardigheden om een waardevolle obstetrieverpleegkundige te worden zijn:

 • Inlevingsvermogen;
 • Geduld;
 • Communicatieve vaardigheden;
 • Snel handelen;
 • Zorgvuldig.

Hoe word je obstetrie verpleegkundige?

Om de obstetrieverpleegkundige opleiding te kunnen volgen, dien je de opleiding A-, MBO- of HBO-Verpleegkundige te hebben afgerond. Daarnaast moet je ingeschreven staan bij een academisch ziekenhuis. Verdere eisen voor toelating tot de opleiding verschillen per ziekenhuis.

De duur van de opleiding ligt aan de werkweek die jij zal draaien. Bij een werkweek van 36 uur duurt de opleiding twaalf maanden, maar bij een werkweek van 24 uur zal de opleiding maximaal vijftien maanden duren.

Je leert om zorg te verlenen aan zwangere, bevallende en bevallen vrouwen met een instabiele gezondheidstoestand.

Wat is het obstetrie verpleegkundige salaris?

Het salaris van een obstetrie verpleegkundige verschilt op basis van ervaring. Als je net begint kan een bruto maandsalaris €2.065,- bedragen. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Uiteindelijk kan het hierdoor oplopen tot €3.365,-. Echter, verschillen de salarissen wel per ziekenhuis, omdat de functieomschrijving niet overal gelijk is. Onregelmatigheidstoeslagen komen bovendien ook nog bij het bruto-inkomen.

Vacatures obstetrie verpleegkundige

Heb je de opleiding tot obstetrie verpleegkundige afgerond en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging of ben je gewoon nieuwsgierig naar onze zorg vacatures? Bekijk ons vacatureoverzicht of er een passende uitdaging voor jou tussen zit. Je kunt ook altijd contact met ons op nemen om je wensen door te spreken. Soms staat een vacature nog niet op de website. Hierdoor ben jij de eerste die in aanmerking komt.

Werken als obstetrie verpleegkundige zzp´er

In deze functie kun je ook aan de slag als zzp’er. Je bepaalt zelf waar en hoeveel je werkt. Je bent eigen baas en hebt daarin veel vrijheid. Het uurtarief obstetrie verpleegkundige zzp verschilt per opdrachtgever en werkervaring.

Werken als zzp´er via TMI

Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? TMI kan jou daar bij helpen. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen waar wij mee samenwerken. Lees verder en ontdek wat wij jou kunnen bieden als obstetrieverpleegkundige zzp.

Werken in het buitenland?

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Nieuwsgierig geworden?  Neem eens een kijkje bij onze vacatures of er een functie tussen staat die jou aanspreekt. We nodigen je van harte uit om eens bij TMI op kantoor langs te komen voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of sluit een keer gezellig aan bij onze TMI regioborrel om een indruk te krijgen van onze organisatie! Vertel ons jouw wensen door contact op te nemen, dan helpen we je graag verder.

Neem contact op

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.