Als neonatologieverpleegkundige krijg je te maken met prematuren en zieke pasgeborenen met aangeboren en verworven aandoeningen. De ingrijpende en indringende problematiek van de pasgeborene en zijn/haar familie vraagt om een specifieke, empathische houding. Daarnaast wordt van je verwacht dat je meerdere vitale functies kunt bewaken onder snel wisselende omstandigheden. Je verzorgt de pasgeborene in nauwe samenwerking met zijn/haar ouders.

Een neonatologieverpleegkundige is een speciaal opgeleide en getrainde verpleegkundige. Het verzorgen en verplegen van zieke kinderen vergt goede kennis van de geestelijke en lichamelijke bijzonderheden van de verschillende leeftijden van kinderen.

Vaardigheden van een neonatologieverpleegkundige

  • Verzorgen en verplegen van kinderen bij hun algemene/speciale zorgbehoeften;
  • Begeleiden van het kind en zijn/haar ouders tijdens de gehele opname;
  • Voorlichting over en, als dat nodig is, begeleiding bij onderzoeken, behandelingen en operaties;
  • Overleg met/coördinatie van ondersteunende afdelingen (fysio, diëtiste, schoolbegeleidingsdienst etc.);
  • Overleg met kinderartsen en specialisten (chirurg, KNO-arts, neuroloog, uroloog etc.);
  • VIB (video-interactie-begeleiding) door speciaal hiervoor opgeleide kinderverpleegkundigen;
  • Zo nodig ondersteuning van ouders bij opvoedings-, hechtings- en eetproblemen van hun kind;
  • Voorlichting en ondersteuning van moeders bij het geven van borstvoeding;
  • Overleg met pedagogisch medewerkers over pedagogische begeleiding van het kind.

Als neonatologieverpleegkundige werk je nauw samen met de ouders en verzorgers. Zo maak je afspraken met het kind en de ouder(s) over bijvoorbeeld de inhoud van de zorg en de taakverdeling. Je bent als verpleegkundige de procesbegeleider gedurende de gehele opname van een aantal kinderen. Samen met de ouders breng je de zorg in kaart, stelt een plan op, evalueert deze en stelt de plannen bij. Hierbij is het belangrijk om creatief te zijn en maatwerk te leveren.

Waar werk je als neonatologieverpleegkundige?

In de functie van neonatologieverpleegkundige kom je te werken in het ziekenhuis. Dit kan op een normale kinderafdeling of op de intensive care.

Wat voor opleiding heb je nodig om neonatologieverpleegkundige te worden?

Om aan de slag te kunnen gaan als neonatologieverpleegkundige dien je een HBO-V diploma inclusief een neonatologie aantekening te hebben.

Wat is het salaris van een neonatologieverpleegkundige?

Het salaris van een beginnend neonatologie verpleegkundige ligt tussen €2.140,- en €2.525,-. Dit kan oplopen tot €3.490,- en €3.475,- afhankelijk van je werkervaring. Hier bovenop ontvang je nog 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Daarnaast heb je ook nog recht op onregelmatigheidstoeslag wanneer je onregelmatige werktijden hebt. Dit zijn percentages oplopend van 22 tot 72 procent.

Werken als neonatologieverpleegkundige zzp’er

Als neonatologieverpleegkundige kun je ook aan de slag als zzp’er. Jij bepaalt dan zelf waar en hoeveel je werkt. Je hebt dan meer vrijheid omdat je je eigen baas bent. Het uurtarief van een zzp neonatologieverpleegkundige is afhankelijk van de opdrachtgever en jouw werkervaring. Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? TMI kan jou daar bij helpen. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen en zorginstellingen waar wij mee samenwerken. Wil je graag meer informatie over het werken als zzp’er in de zorg? Kom dan naar één van onze zzp startersavonden.

Neonatologieverpleegkundige vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als neonatologieverpleegkundige? TMI heeft verschillende neonatologieverpleegkundige vacatures door heel het land. Bekijk ons vacatureoverzicht of er een passende uitdaging voor jou tussen zit. Je kunt ook altijd contact met ons op nemen om je wensen door te spreken. Soms staat een neonatologieverpleegkundige vacature nog niet op de website. In dit geval ben jij de eerste die in aanmerking komt.

ZZP’er in de zorg

Ben jij ZZP’er in de zorg? Ook dan kunnen wij je veel bieden!

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Nieuwsgierig geworden?  Neem eens een kijkje bij onze vacatures of er een functie tussen staat die jou aanspreekt. We nodigen je van harte uit om eens bij TMI op kantoor langs te komen voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of sluit een keer gezellig aan bij onze TMI regioborrel om een indruk te krijgen van onze organisatie! Vertel ons jouw wensen door contact op te nemen, dan helpen we je graag verder.

Neem contact op

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.