Als diabetesverpleegkundige werk je of in het ziekenhuis of in de thuiszorg. Je werkt nauw samen met een internist en diëtist. Je geeft diabetespatiënten voorlichting over hun ziekte, de behandeling, de werking van medicatie en zelfzorg. Verder adviseer je ze ook over hun leefstijl, zoals sport, vakantie en uitgaan en de preventie van mogelijke compilaties. Daarnaast leer je je patiënten ook hoe ze hun bloedglucose kunnen controleren en hoe ze insuline moeten injecteren met hun insulinepomp. In bepaalde gevallen mag je ook medicijnen voorschrijven als diabetesverpleegkundige.

Hoe word je diabetesverpleegkundige?

Om je te kunnen aanmelden voor deze opleiding dien je eerst een HBO-V opleiding te hebben afgerond en twee jaar werkervaring een relevant werkgebied. Vervolgens kan je je aanmelden voor de eenjarige Post-Bachelor opleiding diabetesverpleegkundige. Bij aanvang van deze opleiding  werk je minimaal 18 uur per week in de directe diabeteszorg als diabetesverpleegkundige in opleiding.

Salaris diabetesverpleegkundige

Het salaris van een diabetesverpleegkundige is bruto minimaal €2.600,- en maximaal €3.800,- per maand. Dit is op basis van een fulltime dienstverband.

Vacatures diabetesverpleegkundige

Heb je de opleiding tot diabetesverpleegkundige afgerond en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging of ben je gewoon nieuwsgierig naar diabetesverpleegkundige vacatures? Bekijk het TMI vacatureoverzicht of er een passende uitdaging voor jou tussen zit. Je kunt ook altijd contact met ons op nemen om je wensen door te spreken. Soms staat een vacature nog niet op de website. Hierdoor ben jij de eerste die in aanmerking komt.

Werken als diabetesverpleegkundige zzp’er

Als diabetesverpleegkundige kun je ook aan de slag als zzp’er. Je bepaalt zelf waar en hoeveel je werkt. Je bent eigen baas en hebt daarin veel vrijheid. Het uurtarief diabetesverpleegkundige zzp verschilt per opdrachtgever en werkervaring.

Werken als zzp’er via TMI

Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? TMI kan jou daar bij helpen. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen waar wij mee samenwerken. Wil je graag meer weten over het werken als zzp’er via TMI? Kom dan naar onze zzp startesavond!

Werken in het buitenland?

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Nieuwsgierig geworden?  Neem eens een kijkje bij onze vacatures of er een functie tussen staat die jou aanspreekt. We nodigen je van harte uit om eens bij TMI op kantoor langs te komen voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of sluit een keer gezellig aan bij onze TMI regioborrel om een indruk te krijgen van onze organisatie! Vertel ons jouw wensen door contact op te nemen, dan helpen we je graag verder.

Neem contact op

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.