Een gespecialiseerd verpleegkundige heeft een gevarieerd takenpakket. Dit kan bestaan uit taken die te maken hebben met dagelijkse verzorging tot hele specialistische werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan wondverzorging, het aanleggen van een infuus of het toedienen van medicatie. De belangrijkste taak is het observeren van patiënten.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het behandelplan samen met de specialist. De dossiers van de patiënten houd je goed in de gaten. Wanneer er een verandering plaats vind in de toestand van de patiënt maak je een inschatting van de situatie en grijp je in.

Vaardigheden van een gespecialiseerd verpleegkundige

Het werk kan fysiek en mentaal zwaar zijn. Door de wisselende werktijden met nachtdiensten en de fysieke werkzaamheden. Daarbij moet je ook goed tegen stress kunnen en ten alle tijden je werk kunnen blijven uitvoeren. Enkele vaardigheden die je als gespecialiseerd verpleegkundige moet bezitten zijn:

  • Geduldig;
  • Begripvol;
  • Stressbestendig;
  • Nauwkeurig;
  • Hygiënisch.

Gespecialiseerd verpleegkundige opleiding

De term gespecialiseerd verpleegkundige is een wettelijke titel (wet BIG). Een gespecialiseerd verpleegkundige heeft na het afronden van de basisopleiding verpleegkunde een aantal jaar werkervaring in combinatie met een vakgerichte vervolgopleiding. Deze opleiding is gericht op de patiëntengroep die je verpleegt. Hierbij kun je denken aan oncologie, intensive care, spoedeisende hulp, kinderen, dialyse, ambulance etc.

Waar werk je als gespecialiseerd verpleegkundige?

Als je dit beroep uitvoert ben je werkzaam op een specifieke afdeling van het ziekenhuis. Op welke afdeling je werkzaam bent is afhankelijk van je specialisatie. Als je niet in het ziekenhuis werkt kun je ook werkzaam zijn in de gehandicapte zorg of in de thuiszorg.

Wat verdient een gespecialiseerd verpleegkundige?

Het salaris van een gespecialiseerd verpleegkundige is erg uiteenlopend. Wat je verdient heeft te maken met de specialisatie die je hebt gedaan, werkervaring, extra opleidingen en de instelling waar je werkt. Een jeugd- en kinderverpleegkundige verdient bijvoorbeeld vanaf €2.400,- bruto per maand, een ambulanceverpleegkundige tussen de €2.495,- en €3.691,- bruto per maand en een dialyseverpleegkundige tussen de €2.140,- en €2.590,- euro bruto per maand.

Werken als zzp’er

Als gespecialiseerd verpleegkundige kun je ook aan de slag als zzp’er. Als zzp’er bepaal je zelf waar en hoeveel je werkt. Je bent eigen baas en hebt daarin veel vrijheid. Het uurtarief van een gespecialiseerd verpleegkundige zzp verschilt per opdrachtgever en werkervaring.

Werken als zzp’er via TMI

Ben je zzp’er of wil je aan de slag als zzp’er? TMI kan jou daar bij helpen. Wij ondersteunen je in het maken van de juiste keuzes en zorgen voor passende opdrachten bij één van de vele ziekenhuizen en zorginstellingen waar wij mee samenwerken. Ook kan je een keer langs komen bij onze zzp startersavond.

Gespecialiseerd verpleegkundige vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? TMI heeft verschillende gespecialiseerd verpleegkundige vacatures door heel het land. Bekijk ons vacatureoverzicht of er een passende zorg vacature voor jou tussen zit. Je kunt ook altijd contact met ons op nemen om je wensen door te spreken. Soms staat een vacature nog niet op de website. In dat geval ben jij de eerste die in aanmerking komt.

Verschillende gespecialiseerd verpleegkundige functies

In wat voor verschillende functies kun je je specialiseren? Dat lees je hier.

Jeugd- en kinderverpleegkundige


Als jeugd- en kinderverpleegkundige werk je in de preventieve gezondheidszorg. Ontdek hier alles over deze functie, van taken en vaardigheden tot interessante vacatures.

SEH Verpleegkundige


Een SEH verpleegkundige werkt op de afdeling spoedeisende hulp. Ontdek hier alles over deze functie, van taken en vaardigheden tot interessante vacatures.

Ambulanceverpleegkundige


Een ambulanceverpleegkundige geeft zorg en verpleging voor en tijdens het vervoer van een patiënt. Ontdek hier alles over deze functie, van taken tot interessante vacatures.

Dialyseverpleegkundige


Als dialyseverpleegkundige begeleid je patiënten met slecht (of niet) werkende nieren. Ontdek hier alles over deze functie, van taken en vaardigheden tot interessante vacatures.

IC Verpleegkundige


Als IC verpleegkundige verpleeg je mensen die in een levensbedreigende situatie verkeren. Ontdek hier alles over deze functie.

Obstetrie verpleegkundige


Een obstetrie verpleegkundige verpleegt vrouwen met problemen in zwangerschap. Ontdek hier alles over deze functie, van taken en vaardigheden tot interessante vacatures.

Neonatologieverpleegkundige

Als neonatologieverpleegkundige krijg je te maken met prematuren en zieke pasgeborenen met aangeboren en verworven aandoeningen. Ontdek hier alles over deze functie, van taken tot interessante vacatures.

Recovery verpleegkundige

Als recovery verpleegkundige ben je werkzaam op de recovery waar patiënten liggen die een operatie hebben ondergaan. Ontdek hier alles over deze functie, van taken tot interessante vacatures.

Sociaal verpleegkundige

De werkzaamheden van een sociaal verpleegkundige bestaan uit het bevorderen van de gezondheid van groepen mensen of het in stand zien te houden. Ontdek hier alles over deze functie, van taken tot interessante vacatures.

CCU verpleegkundige

Als CCU verpleegkundige verpleeg je patiënten met acute en complexe hartproblemen. Ontdek hier alles over de functie, van taken tot interessante vacatures.

Diabetesverpleegkundige

Als diabetesverpleegkundige geef jij voorlichting, instructie en praktische hulp aan mensen met diabetes. Ontdek hier alles over deze functie, van taken tot interessante vacatures.

Justitieel verpleegkundige

Als justitieel verpleegkundige verzorg en verpleeg jij gedetineerden die in een justitiële inrichting zitten. Ontdek hier alles over deze functie, van taken tot interessante vacatures.

Wijkverpleegkundige

Als wijkverpleegkundige coördineer je de zorg bij mensen thuis. Ontdek hier alles over deze functie, van taken tot interessante vacatures.

Wondverpleegkundige

Als wondverpleegkundige behandel je complexe wondzorg bij patiënten. Ontdek hier alles over deze functie, van taken tot interessante vacatures.

Oncologieverpleegkundige

Als verpleegkundig specialist oncologie ben je gespecialiseerd in het geven van zorg aan patiënten met kanker. Je begeleidt de patiënt bij keuzes omtrent het ziek zijn, de behandelingen en het levenseinde.

ZZP’er in de zorg

Ben jij ZZP’er in de zorg? Ook dan kunnen wij je veel bieden!

Neem contact op

Mail ons

info@tmi.nl

Bel ons

020 717 35 27

Bezoek ons

Sierplein 75
Postbus 90137
1065 LN Amsterdam

Bekijk de route
Bekijk de parkeergelegenheid

Nieuwsgierig geworden?  Neem eens een kijkje bij onze vacatures of er een functie tussen staat die jou aanspreekt. We nodigen je van harte uit om eens bij TMI op kantoor langs te komen voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of sluit een keer gezellig aan bij onze TMI regioborrel om een indruk te krijgen van onze organisatie! Vertel ons jouw wensen door contact op te nemen, dan helpen we je graag verder.

Neem contact op

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.