Bijscholing Omgaan met dementie

4 Accreditatiepunten

Omdat we in Nederland gemiddeld steeds ouder worden, komt dementie steeds vaker voor in onze maatschappij. Het gevolg is dat we tijdens het werken in de zorg meer te maken krijgen met beginnende dementie bij cliënten en patiënten. De diagnose dementie wordt uiteindelijk ook regelmatig gesteld.

Hoe je als verpleegkundige en verzorgende omgaat met deze categorie patiënten / cliënten heeft grote invloed op de sfeer en emoties van jouw patiënten / cliënten en ook op hun naasten. Tijdens deze cursus leer je je beter in te leven in het effect van dementie op de patiënt /cliënt en daardoor weet je vervolgens beter met hen te communiceren.

Leerdoelen:

  1. De symptomen, vormen en gedragingen die gepaard gaan samen met dementie kunnen herkennen;
  2. De theorie en verschillende vormen van dementie leren kennen;
  3. Het verbeteren van de communicatie met een dementerende patiënt en hun naasten.

Omschrijving

Tijdens deze cursus leer je de symptomen en verschillende vormen van dementie te herkennen en hoe je het beste met dementerenden om kunt gaan. Kennis van de theorie en de belangrijke aspecten in de zorg voor de dementerende mens geven je meer inzicht en bewustzijn tijdens het werken met deze categorie patiënten /cliënten. Middels casuïstiek en oefening worden de communicatieve vaardigheden vergroot.

Functies die kunnen meedoen

Accreditatie

4 punten

De cursussen zijn geaccrediteerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Register Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.

Docent

Jeannette Viveen Docent bijscholingen Omgaan met agressie, Omgaan met dementie, Omgaan met complex gedrag en Palliatief Terminale Zorg,

Kosten deelname

Gratis
Voor medewerkers die vast in dienst zijn bij TMI
Meld je aan via het Portaal
€95,-
Voor zzp'ers en 0-uren contractanten* bij TMI
Meld je aan via het Portaal
€95,-
Ben je niet in dienst bij TMI, maar wil je graag deze bijscholing volgen? Dat is uiteraard mogelijk.
Informatie aanvragen

* Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Geplande data

Momenteel zijn er geen data beschikbaar

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan voor een bijscholing?

Ben je al in dienst bij TMI? Dan kun je je aanmelden via onze online omgeving: ‘Het Portaal’. Ben je niet in dienst bij TMI, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl.

Tot wanneer kan ik mij afmelden voor een bijscholing?

Bij aanmelding is je inschrijving definitief, mocht het onverhoopt niet lukken om aanwezig te, neem dan contact op met de medewerkers van TMI Academy via scholing@tmi.nl. Des te eerder wij de afmelding ontvangen, des te beter.

Op welke locaties worden bijscholingen gegeven?

Per bijscholing wordt aangegeven of deze online plaatsvindt of op een locatie. Als de training op locatie wordt gegeven, staat het adres vermeld.

Voor wie zijn bijscholingen vanuit TMI Academy ontwikkeld?

De bijscholingen zijn bedoeld voor zorgprofessionals die hun vakkennis up-to-date willen houden. Het maakt niet uit of je vast in dienst bent, zzp’er bent of een 0-urencontract hebt, iedereen is welkom! Ook wanneer je niet in dienst bent bij TMI. Per dienstverband zijn er wel verschillende kosten aan verbonden om deel te nemen aan de bijscholing. Wanneer je vast in dienst bent bij TMI zijn de meeste bijscholingen gratis.

Er is een breed aanbod in bijscholingen voor diverse functies: algemeen verpleegkundigen, gespecialiseerd verpleegkundigen, verzorgenden, ambulancepersoneel en paramedici. Daarnaast worden er algemene bijscholingen georganiseerd voor alle zorgprofessionals.

Interesse?

Neem contact op!

Priscilla Vrolijk

Kwaliteitsmedewerker Ambulancezorg & Farmacie

scholing@tmi.nl