Een training over het onderwerp psychiatrische ziekte tijdens een zwangerschap, gegeven door gynaecoloog Nienke Gorter. Deze training is speciaal voor O&G- en neonatologieverpleegkundigen.

Datum

Nog geen, de planning voor 2020 zal binnenkort online komen.

Tijd

18:30 – 21:00 uur (inloop vanaf 18:00 uur)

Locatie

TMI kantoor
Sierplein 75
1065 LN Amsterdam

Hier vind je de routebeschrijving van de locatie en het parkeerbeleid in de omgeving.

Docent: Nienke Gorter – Gynaecoloog

POP-poli

Ongeveer twee op de tien zwangere vrouwen en kraamvrouwen heeft een psychiatrische aandoening zoals een ernstig depressieve stoornis, een paniekstoornis, een postpartum (na de bevalling) psychose of een postpartum depressie.

Voor deze doelgroep is er een expertise en behandelcentrum het POP expertisecentrum of de POP-polikliniek. Binnen het expertisecentrum en de polikliniek werken de vakgroepen Psychiatrie, Obstetrie (verloskunde) en Pediatrie samen.

Een psychiatrische ziekte tijdens een zwangerschap of na de bevalling heeft negatieve gevolgen voor het welbevinden van de (aanstaande) moeder. Psychiatrische stoornissen tijdens de zwangerschap kunnen leiden tot obstetrische (verloskundige) complicaties en na de bevalling tot een verstoorde moeder-kind band. Bovendien keren deze problemen vaak terug (hoge recidiefkans).

Veel voorkomende vragen zijn :
•             wat is de invloed van een depressie of angststoornis op de baby;
•             hoe groot is de kans op verergering van psychiatrische problemen door de zwangerschap;
•             wat is de invloed van medicijnen op de baby;
•             is er extra hulp mogelijk in de periode na de bevalling

Kosten

Voor vaste medewerkers wordt deze scholing vergoed. Voor 0-uren contractanten en zzp’ers bedragen de kosten €39,95.* Ben je werkzaam bij TMI en wil je de scholing bijwonen? Schrijf je dan in via het TMI Intranet onder het kopje Scholing.

*Voor 0-uren contractanten die drie maanden achtereen diensten draaien van 24 uur per week, gelden dezelfde kosten als voor vaste medewerkers. Indien een scholing voor vaste medewerkers volledig wordt vergoed, dan geldt dit ook voor deze 0-uren contractanten.

Ben je niet in dienst bij TMI? Ook dan is het mogelijk om deze scholing te volgen!

Voor externen bedragen de kosten €59,95. Heb je hier interesse in, neem dan contact op via scholing@tmi.nl of meld je aan via het contactformulier, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Direct contact opnemen

Kom in contact met TMI Academy voor vragen of meer informatie.

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.