Heb jij interesse om te starten met de opleiding tot ambulanceverpleegkundige? Lees hier meer over de inhoud van de opleiding!

Liever direct naar de vacature? Klik dan hier! 

Opzet van de opleiding

De 7 maanden durende opleiding bevat in totaal 23 lesdagen, waarin je 9 modules doorloopt. Deze lesdagen volg je aan de Ambulance Academie gevestigd in Harderwijk. De modules bestaan niet alleen uit schoolse activiteiten, maar ook uit praktijk- en beroepsopdrachten die je uitvoert in het werkveld. Tijdens de praktijkdagen word je begeleid door een opleidingscoördinator van Ambulance Amsterdam, RAV Utrecht of RAV Hollands Midden.

Basistraject

De opleiding is op te splitsen in twee delen. Het eerste deel, bestaande uit de eerste vijf modules, kun je beschouwen als basistraject, waarbij je vooral de benodigde vaardigheden en kennis aanleert. Je werkt in deze periode onder begeleiding in het werkveld, waarbij je groeit naar een steeds grotere mate van zelfstandigheid. Dit basistraject sluit je af met een tussentijds praktijkassessment in de Ambulance Academie. Als je hiervoor een positieve beoordeling ontvangt van zowel de Ambulance Academie als je opleidingscoördinator, word je startcompetent bevonden en mag je de opleiding vervolgen.

Vervolgtraject

Het tweede deel van de opleiding staat meer in het teken van verdieping. Hierin pas je de opgedane lesstof toe en werk je onder directe begeleiding in het werkveld. Ook dit tweede deel van de opleiding sluit je af met een praktijkassessment, waarbij je wederom een beoordeling ontvangt van zowel de Ambulance Academie als je opleidingscoördinator.

Integratiemomenten

Gedurende de opleiding zijn er verschillende integratiemomenten met studenten die de opleiding tot ambulancechauffeur volgen. Het samen oefenen, trainen en praktisch examineren geeft een toegevoegde waarde aan de vorming van een competente ambulanceverpleegkundige omdat de ambulancechauffeur en ambulanceverpleegkundige op de ambulance een team vormen.

De opleiding is digitaal ingericht, dit houdt in dat het lesmateriaal, de lesroosters, de studiewijzer, het examenreglement, de toetsen en het portfolio zijn ondergebracht in de Elektronische Leeromgeving (ELO) van de Academie. Voor de start van de opleiding krijgen de studenten een toegangscode voor de Elektronische leeromgeving.

Interesse? Bekijk dan hier de vacature tot Ambulanceverpleegkundige en solliciteer vandaag nog! >>

We organiseren regelmatig informatieavonden in samenwerking met Ambulance Amsterdam, RAV Utrecht en RAV Hollands Midden over de opleiding. Benieuwd of er zo’n avond op de planning staat? Neem dan contact op met Jeanette van Cittert (Accountmanager Ambulancezorg) via
jeanette@tmi.nl of 06-15958022.

Direct contact opnemen

Kom in contact met TMI Academy voor vragen of meer informatie.

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.