Op mijn waarbenjij.nu reisverslag uit Kralendijk heb ik ruim vijf jaar geleden mijn belevenissen en avonturen geschreven over mijn tijd op Bonaire in het Fundashon Mariadal ziekenhuis.

Dat waarbenjij.nu is dit jaar even anders gelopen en zit ik nu dus even niet op Bonaire. Door de coronacrisis, quarantaine en een sterfgeval in de familie is de reis naar Bonaire uitgesteld. Maar van uitstel geen afstel, want 17 augustus vlieg ik alsnog richting Bonaire.

Een nieuwe uitdaging in de regio

Doordat mijn werk in Bonaire werd uitgesteld zocht ik nog een werkplek voor een paar maanden in Nederland. Een plaatsing in de regio als obstetrie verpleegkundige voor drie maanden bleek per mei bijna onmogelijk te zijn. Het team van accountmanagers van TMI heeft er alles aan gedaan om mij iets aan te bieden. Uiteindelijk ging ik dus niet naar Bonaire, maar werd ik in de regio Brabant gedetacheerd. Dit is uiteraard in goed overleg besloten. Het was wel even slikken, want ik woon zelf in Amsterdam. Toch is Brabant dichterbij bij huis dan Bonaire en uiteindelijk vond ik het gewoon echt fijn dat ik weer op de werkvloer mijn vak kon uitoefenen.

Aan de slag in het ziekenhuis

In het ziekenhuis waar ik werk is de zorgzwaarte op dit moment hoog en kan ik in ieder geval mijn steentje bijdragen in de vakantiemaanden juni en juli. De reistijd is drie uur per dag, maar geeft in deze corona- en vakantie tijd geen obstakels. De receptie dames van TMI boeken voor mij zo nodig een overnachting in een hotel en dan maak ik er een weekendje weg van. Het is niet mijn voorkeur om het op deze manier te doen, maar het is wel erg goed geregeld en voor slechts een korte periode.

Het is een prachtig ziekenhuis met goed geregelde zorg op de OHC en Kraamsuites. Het ziekenhuis heeft een afdeling Neonatale Intensive Care (NICU) en zodoende veel overplaatsing uit het hele land. Dit geeft maar weer aan dat de woon-werkafstand te overzien is. Zeker wanneer je bedenkt dat je het doet voor de zorg en opvang van te vroeg geboren baby’s. Nederland is klein in afstanden zodat er voor iedere zuigeling wel een plekje te vinden is. De opvang van baby’s is landelijk.

Ervaringsverhaal Sandra

Dichterbij dan Bonaire, maar iets verder weg van Amsterdam

In deze drukke tijden wil ik zeggen dat het natuurlijk niet de voorkeur heeft om helemaal in Brabant te werken als je in Amsterdam woont, maar uiteindelijk is het dichterbij dan je denkt en bied je werk als detacheerder vele mogelijkheden op verschillende werkplekken. Tevens zijn gastvrij Eindhoven en mijn tijdelijke collega’s een plezier om mee te werken. Het team is zeer flexibel en vakkundig zodat je je als TMI’er al snel op je plek voelt.

Wil je ook gedetacheerd worden als obstetrie verpleegkundige?

Sandra Jonker

Ambassadeur obstetrieverpleegkundigen

E-mail: sandra.jonker@tmi.nl
Telefoonnummer: 06-18527213

Ambassadeur Verpleegkundige

Solliciteer direct

Kom in contact met TMI om alle mogelijkheden te bespreken.

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.