Heidi werkt sinds 2010 voor TMI. Door het werken op basis van detachering ziet zij verschillende werkomgevingen en kan zij zich op breed vlak ontwikkelen. Wie kan dan ook beter vertellen over hoe het is om te detacheren dan Heidi! Als ambassadeur oncologieverpleegkundige beantwoordt zij graag je vragen over hoe het is om te werken via TMI.

TMI Oncologieverpleegkundige ambassadeur Heidi van Beek werkt al negen jaar voor TMI en is inmiddels op negen plekken gedetacheerd geweest. Momenteel werkt zij als oncologie- en hematologieverpleegkundige in een ziekenhuis in Utrecht. Waarom Heidi kiest voor detachering in plaats van een vast dienstverband binnen een ziekenhuis? En wat zijn volgens haar voor- en nadelen van detachering? Lees het in dit interview!

“Voordat ik bij TMI aan de slag ging heb ik tien jaar in Amersfoort op de Oncologie- en Hematologieafdeling gewerkt. Ik was op den duur uitgekeken bij mijn vorige werkgever. Ik had namelijk het idee dat ik alle protocollen en meest spannende werkzaamheden in die tien jaar al een keer had uitgevoerd. De koek was op, maar ik wist niet zo goed wat ik anders zou moeten doen. Ik ben toen via een collega bij TMI gaan kijken wat zij mij te bieden hadden en ben het detacheren toen per ongeluk leuk gaan vinden. Destijds ben ik er ingegaan met de gedachten ik ga kijken wat hij mij brengt.

Elke dag is anders

Het leukste van detacheren vind ik dat geen dag hetzelfde is. Je komt altijd weer ergens anders terecht en elk ziekenhuis ziekenhuis werkt weer anders. Andere behandelingen en andere soort mensen. Ik heb een tijd in Amsterdam gewerkt, maar ook in Hengelo en ik merk heel erg het verschil wat betreft de patiënten. Ik vind dat zelf het meest leuke dat ik elke keer weer andere soort mensen tegenkom en persoonlijk vlak ook blijf bijleren. Als je namelijk vast op een afdeling komt, dan roest je daar een beetje vast. Daar leer je vaak niet veel nieuws.

Ik zit nu ruim 2,5 jaar op dezelfde opdracht. Ik zou hier in eerste instantie één jaar zitten, maar de opdracht wordt steeds verlengd en ik zit hier ook erg op mijn plek. In grote lijnen is de opbouw van een dienst hetzelfde als in andere ziekenhuizen. Binnen de oncologie heb je bepaalde chemotherapieschema’s en die kunnen wel sterk verschillen per ziekenhuis.

Communicatie is belangrijk

De leukste ervaring die ik tot nu toe heb gehad is dat veel ziekenhuizen eigenlijk niet weten wat ze nou in huis hebben gehaald middels een detacheringsbureau. Ik heb een aantal keer gehad dat ik ergens kwam en dat ze dachten dat ik alleen maar kon wassen, dat ik dus alleen ondersteunend werk kon verrichten. En dat je dan in een gesprek wel gaat vertellen wat je allemaal kan en dat ze dan denken ‘oh, maar dan kan je ook alle extra handelingen uitvoeren’. Ze weten vaak niet wat ze nou daadwerkelijk in huis gehaald hebben en dat is dan vaak wel meer dan dat zij ingeschat hebben. Als je vast in dienst bent dan ben je verplicht om aandachtsgebieden te hebben. Het is een voordeel van detacheren dat je dat juist niet hebt. Aan de andere kant is het soms ook wel leuk dat je wat extra werk kan doen als je ergens langer op een opdracht zit. Ook dit is vaak mogelijk als je het maar blijft communiceren op de werkvloer, waardoor die kansen je ook geboden worden.

Werken met rooster op lange opdrachten

Persoonlijk heb ik niet vaak een minder leuke ervaring. Ik kan me wel voorstellen dat je gedoe kan hebben over je rooster. Het is namelijk zo dat als op een langere opdracht zit, dan wordt er gewoon een rooster gemaakt en draai je zoals de rest mee met op de afdeling. Ik heb één keer gehad dat mijn rooster per week werd gemaakt om de gaten op te vullen en dat werkt niet altijd lekker met mijn dagelijkse leven.

Andere aanpak van scholingen

Als ik kijk naar mijn persoonlijke ontwikkeling merk ik dat ik in vergelijking met in vaste dienst werken en detacheren een groot verschil is. Ik heb nu de onrust van het volgen van diverse opleidingen niet meer. Ik heb die zorgen minder, omdat ik dus regelmatiger overstap naar een andere opdrachtgever. TMI biedt daarnaast wel scholingen aan via de TMI Academy waardoor je kennis up-to-date blijft.

Leuke uitjes via TMI

TMI organiseert ook regelmatig uitjes en borrels, waar ik graag bij aansluit. Je hebt namelijk geen vaste collega’s binnen TMI, waardoor dit soort initiatieven erg leuk zijn om andere TMI’ers maar ook kantoorpersoneel persoonlijk te ontmoeten. Daarnaast mag je ook altijd een introducee mee te nemen, waardoor anderen ook weer in aanraking komen met TMI. Je wilt hen toch ook graag laten zien hoe leuk het is om via TMI aan de slag te gaan!”

Ben jij zelf ook oncologieverpleegkundige en heb je vragen over hoe het is om te werken via TMI? Heidi staat je graag te woord! Je kunt met haar in contact komen door te mailen naar heidi.van.beek@tmi.nl of bel naar 06-18527289.

Solliciteer direct

Kom in contact met TMI om alle mogelijkheden te bespreken.

Heidi van Beek

Ambassadeur oncologieverpleegkundige

E-mail: heidi.van.beek@tmi.nl
Telefoonnummer: 06-18527289

Anesthesiemedewerker

TMI maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.